Srnčí kýta pečená II

Suroviny

srnčí kýta
sůl
tlučený jalovec
100 g slaniny
máslo
1 cibule
kořenová zelenina (mrkev, celer, petržel)
10 kuliček pepře
3 kuličky nového koření
1 bobkový list
špetka tymiánu
hovězí vývar (masox)
6 lžic červeného kyselého vína
trocha hrubé mouky na zahuštění
pár kapek citrónové šťávy
½ lžičky citrónové kůry

recept nemá fotografii

Postup

Kýtu zbavíme kostí, potřeme solí a jalovcem a vložíme do nádoby, dobře zatížíme a necháme asi 14 dní odležet v chladnu. Každý druhý den ji obrátíme. Před pečením ji důkladně otřeme čistou utěrkou, abychom ji zbavili jalovce. Slaninu nakrájíme na nudličky a kýtou ji protáhneme. Na pánev dáme máslo, vložíme kýtu a přidáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu, pepř, nové koření, bobkový list a tymián. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni. Vývar smícháme s vínem a mírně jím kýtu podléváme (aby se nepřipálila). Mezi dušením kýtu několikrát obrátíme. Když změkne, potřeme ji máslem a necháme ji v horké troubě po obou stranách zčervenat. Pečeni pak vyndáme a pokud je málo výpeku, dolijeme ho vývarem. Výpek propasírujeme přes síto. Trochu ho dáme do šálku vychladnout, pak v něm rozmícháme mouku a zahustíme jím výpek. Krátce provaříme a přidáme několik kapek citrónové šťávy a citrónovou kůru.
Podáváme s houskovým knedlíkem a brusinkami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 11 249x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 6,00 (počet: 9) 6,00 9 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Srnčí kýta pečená II

anonym: sobota 27. února 2010
14 dni?...tak to nie...diletantsky recept...a ten masox k tomu...tak to ozaj takto moze pokazit srncie maso iba ten, co o kucharskom umeni nic nevie...hruba muka na zahustenie?...mam pocit, ze si tu niekto z nas chcel "vystrelit"
Zdena: úterý 8. prosince 2009
opraveno (i když o hodiny asi jít nemohlo)
anonym: pondělí 7. prosince 2009
necháme asi 14 odležet v chladnu - 14 čeho? dní? hodin?
anonym: sobota 27. října 2007
skvělé.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist