Studentská pochoutka

Suroviny

125 g másla
1 lžíce medu
1 balíček vanilkového cukru
1 lžíce kakaa
60 g kandovaného ovoce
60 g ořechů
60 g piškotů
čokoládová poleva ma ozdobení

recept nemá fotografii

Postup

Změklé máslo utřeme s tekutým medem (ztuhlý med lze rozehřát ve vodní lázni nebo rychleji v mikrovlnné troubě), cukrem a kakaem. Vmícháme na kousky pokrájené kandované ovoce, hrubě nasekané ořechy a hrubě rozmačkané piškoty. Hmotu rozetřeme do nádoby vyložené alobalem, povrch potřeme čokoládovou polevou (koupenou nebo si ji vyrobíme roztavením čokolády na vaření s trochou ztuženého tuku a moučkového cukru). Po ztuhnutí vyjmeme, odstraníme alobal a horkým nožem (aby se čokoládová poleva na povrchu nelámala) nakrájíme na kostičky. Chceme-li mít povrch opravdu efektní, můžeme na zasychající čokoládové polevě ještě udělat šikmé proužky bílé polevy a zvlnit je tahy nože. (více viz obrázek, který snad brzy bude).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 355x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Studentská pochoutka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist