Grilovaný kapr s křenem

Suroviny

8 porcí kapra
citronovou šťávu
sůl
olej
křen
Obloha:
hlávkový salát nebo čínské zelí
rajčata

recept nemá fotografii

Postup

Jednou porcí kapra se zde rozumí "podkova" asi 2 cm široká, proto na jednu osobu připají dvě porce. Při přípravě kapra samozřejmě postupujeme klasicky (viz předpis na smaženého kapra). V tomto případě však kůži z kapra nestahujeme a kapra před porcováním nedělíme na polovinu, ale nařežeme asi 2 cm široké "podkovy". Každou porci posolíme, pokapeme citronovou šťávou, potřeme olejem a necháme chvíli v chladnu proležet. Zatím si oloupeme a nastrouháme křen, a připravíme zeleninu na oblohu . Rozpálíme si gril a porce kapra grilujeme pomalu po obou stranách. Na talíř si připravíme list hlávkového salátu nebo čínského zelí, na něj položíme porci grilovaného kapra, obložíme nakrájenými rajčaty a hojně posypeme nakrouhaným křenem. Chcete-li mít kapra s přílohou, vhodné jsou vařené brambory posypané nasekanou pažitkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 123x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Grilovaný kapr s křenem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist