Voňavý květák

Suroviny

2 květáky
2 vejce
mléko
4-5 lžic hladké mouky
sůl
pepř
pažitku
cibulovou nať
kerblík
bazalku
olej

recept nemá fotografii

Postup

Květák rozdělíme na růžičky a předvaříme v osolené vodě asi 10 minut. Všechno zelené koření opláchneme vlahou vodou, necháme okapat a jemněji nasekáme. Použít můžeme prakticky libovolné zelené koření, které máme k dispozici. V nouzi použijeme směs sušené majoránky s tymiánem. Z vajec, mléka, mouky a koření vymícháme hladké tužší těstíčko a do něj namáčíme vychladlé růžičky květáku (těstíčko by nemělo z květáku příliš kapat). Smažíme dozlatova v rozpáleném oleji buď na pánvi nebo ve fritovacím hrnci.
Poznámka: Je to ideální letní jídlo, kdy je dostatek levného květáku a hojnost zelených bylinek. Někteří strávníci takto upravený květák ještě vylepšují tatarskou omáčkou nebo kečupem.



Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 838x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Voňavý květák


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist