Nastavovaný perník

Suroviny

Karamel:
100 g krystalového cukru
1 lžíce vody
1 lžička octa
200 ml vody
Těsto:
4 žloutky
200 g moučkového cukru
tuhý sníh ze čtyř bílků
250 g hladké mouky
1/2 lžičky jedlé sody
1 lžička mleté skořice
1 hřebíček
citrónová kůra
1 lžíce kakaa
džem
Náplň:
500 g tvarohu
200 g moučkového cukru
1 vanilkový cukr
150 g másla
50 g rozinek

recept nemá fotografii

Postup

Z krystalového cukru, jedné lžíce vody a lžičky octa připravíme karamel (podrobnosti viz kategorie Různé - Jak připravit karamel), který zalijeme vodou, necháme rozpustit a vychladnout. Žloutky ušleháme s cukrem a pomalu přimícháme vychladlý karamel. Přidáme mouku, jedlou sodu, skořici, tlučený hřebíček, nastrouhanou citrónovou kůru, kakao a nakonec tuhý sníh z bílků. Lehce promícháme a nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů. Vychladlý perník potřeme na povrchu tenkou vrstvou džemu (rybízového, meruňkového) a náplní, kterou jsme ušlehali z tvarohu, cukru a másla. Do náplně nakonec přimícháme opláchnuté a osušené rozinky a rozetřeme ji na povrch moučníku. Podle chutí ozdobíme strouhanou čokoládou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 591x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Nastavovaný perník


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist