Boršč Anita Vranov

Suroviny

kousek uzeného masa s kostí
kousek hovězího masa
(i zbytky drůbežího či vepřového)
celer
petržel
mrkev
cibule
čerstvá červená řepa
kysané zeli
3 lžíce kečupu
1 lžíce rajského protlaku
sladká (zakysaná) smetana
nové koření
celý pepř
sladká paprika
50 g másla
3 lžíce hladké mouky
sůl
špetka tymiánu
1 lžička podravky
několik kapek tabasca
několik kapek maggi

recept nemá fotografii

Postup

Na každý boršč, a tento zvláště, je potřeba velké množství surovin. Jeho příprava je dost pracná, takže se vyplatí připravit alespoň pět litrů této vydatné polévky. Nikdy ho totiž není dost a nejvíce chutná až v době, kdy se dojídají poslední kapky.
Základem boršče je dobrý masový vývar, na který použijeme uzené maso s kostmi (např. uzená žebra) a kousek hovězího masa (přední, zadní). Můžeme použít i kousek drůbežího či vepřového masa. Maso vložíme do studené vody, osolíme a pomalu vaříme asi 3 hodiny. Jakmile je vývar hotov, maso z vývaru vyjmeme a dáme stranou. Připravíme si světlou jíšku z másla a hladké mouky. Na pánvi zpěníme cibulku na másle a přidáme mletou papriku, zamícháme. Přidáme jíšku, kečup a rajský protlak, kysané zelí a zalijeme vývarem. Dále přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na kostičky a vše dobře povaříme. Na závěr vsypeme oloupanou a na hrubém struhadle nakrájenou čerstvou červenou řepu (v nouzi lze použít i nakládanou), na kostičky nakrájené maso, přilijeme smetanu a okořeníme Podravkou, Tabascem a polévkovým kořením Magi. Boršč podáváme jako samostatné jídlo, pro velké hladovce můžeme přiložit i pár krajíců čerstvého chleba.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 657x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Boršč Anita Vranov


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist