Sterilovaný hrášek ve sladkokyselém nálevu
Suroviny
Čerstvý mladý sladký hrášek
Nálev:
1 l vody
0.25 l 8% octa
20 g so;i
70 g cukru
Postup
Vyloupaný hrášek vsypeme do vařící vody, povaříme 8-10 minut, scedíme a ve studené vodě vychladíme. Necháme jej odkapat na sítu, vsypeme do čistých (menších) sklenic a zalijeme horkým nálevem. Sklenice dobře uzavřeme, vložíme do zavařovacího hrnce s horkou vodou.Sklenice o objemu 0,5 l sterilujeme při 90 stupních asi 20 minut.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 3 640x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu:
tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil
10
Komentáře receptu Sterilovaný hrášek ve sladkokyselém nálevu
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
reklama