Rybí polévka z mlíčí s praženou krupicí

Suroviny

20 g másla
25 g krupice
150 g celeru, mrkve, petržele
50 g kapusty
150 g květáku
150 g kapří mlíčí
3 lžíce mléka
1 žloutek
na špičku nože pepře nebo zázvoru
pažitka



recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si dáme vařit osolenou vodu na polévku (asi 2 litry). Očistíme a nakrájíme si všechnu zeleninu a na pánvi na kousku másla si usmažíme do růžova větší krupici. Mlíčí také opláchneme, osušíme a nakrájíme na menší kousky. Do vařící vody vložíme zeleninu, mlíčí a upraženou krupici a vaříme asi 25 minut. Na závěr přidáme do polévky žloutek rozmíchaný s trochou mléka a mletým pepřem (nebo zázvorem). Polévku posypeme na talíři nasekanou pažitkou. Jako vložku do této polévky můžeme použít i na másle osmaženou nakrájenou žemli (polévka je potom vydatnější).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 905x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rybí polévka z mlíčí s praženou krupicí


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist