Hovězí polévka s houbovými knedlíčky

Suroviny

200 g čerstvých hub
100 g kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
30 g tuku (másla)
2 kostky hovězího bujonu
2 l vody
sůl
zelená petrželka

Na knedlíčky:
2 housky
4 lžíce mléka
1 vejce
muškátový květ
sůl
strouhanka podle potřeby

recept nemá fotografii

Postup

Houby očistíme, nakrájíme na plátky a podusíme na tuku. Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Vodu na polévku osolíme, přidáme bujónové kostky, nakrájenou kořenovou zeleninu a přivedeme do varu. Potom přidáme polovinu podušených hub a vaříme, až zelenina změkne. Zatím pokrájíme housky na kostičky, svlažíme je mlékem, smícháme s druhou částí hub, osolíme, okořeníme muškátovým květem a spojíme vejcem. Podle potřeby přidáme strouhanku, abychom získali tužší těsto. Z něho pak tvarujeme drobné knedlíčky a zaváříme je do vroucí polévky. Vaříme je asi 5 minut. Hotovou polévku doplníme nakrájenou zelenou petrželkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 357x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí polévka s houbovými knedlíčky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist