Pečená jablka

Suroviny

6 menších nakyslých jablek
med
200 ml přírodního bílého vína
4 lžíce cukru
šlehačka na ozdobení

recept nemá fotografii

Postup

Omytá jablka necháme vcelku, pouze je zbavíme jádřinců a slupku dokola spirálovitě nařízneme. Jablka postavíme do zapékací misky a otvory po jádřincích naplníme medem.Takto připravená jablka podlijeme vínem a v předehřáté troubě je pečeme doměkka. Mezitím na pánvičce roztavíme cukr na tmavý karamel, zalijeme trochou vodu a nechám rozpustit. Upečená ještě vlahá (nebo hodně vychlazená) jablka rozdělíme na talířky, zakapeme karamelem a ozdobíme kopečkem mírně oslazené šlehačky.
Poznámka:
Karamel lze koupit i hotový.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 567x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pečená jablka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist