Kapustové řezy

Suroviny

Těsto:
125 g tvrdého sýra (eidamu)
4 lžíce sladké smetany
4 lžíce oleje
1 vejce
1 lžička cukru
350 g hrubé mouky
1 lžička tymiánu
1 prášek do pečiva

Náplň:
500 g kapusty
2 lžíce oleje
2 vejce
125 g strouhaného eidamu
čerstvě mletý černý pepř
sůl
3 rajčata

recept nemá fotografii

Postup

Z uvedených surovin zpracujeme rukama těsto, vyválíme ho a přeneseme ho na tukem vymazaný obdélníkový plech. Okraje těsta mírně zvedneme kolem krajů plechu. Kapustu opereme, necháme okapat a nakrájíme ji na jemné proužky. Na rozpáleném oleji ji orestujeme a necháme zchladnout. Ke kapustě přidáme vejce, nastrouhaný sýr, náplň osolíme a ochutíme čerstvě mletým pepřem. Zeleninovou směs promícháme a rovnoměrně ji rozetřeme na těsto. Rajčata nakrájíme na plátky a poklademe jimi povrch zeleninového koláče. Pečeme asi 30 minut v troubě při teplotě 200 stupňů. Upečené nakrájíme na řezy a podáváme.
Poznámky:
Milovníci masa mohou do náplně přidat kostičky uzeného masa.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 481x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kapustové řezy


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist