Cizrnová polévka s rajčaty

Suroviny

400 g cizrny
400 g rajčat v konzervě
1 pórek
1 malá cuketa
2 hrsti na kostičky nakrájeného staršího chleba
1 l vývaru
2 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
2 bobkové listy
mletý pepř
sůl
(parmazán)

recept nemá fotografii

Postup

Cizrnu si namočíme předem do studené vody a necháme ji asi 6 hodin bobtnat (pracujeme s ní podobně jako s ostatními luštěninami). Poté ji vaříme ve vodě, dokud není přiměřeně měkká. Cuketu (mladou!) opláchneme, nakrájíme na kostičky, pórek nakrájíme na kolečka, rajčata z konzervy také nakrájíme na kousky. V hrnci si rozpálíme olej a osmahneme na něm cuketu a pórek, přidáme rajčata včetně nálevu, utřený česnek, bobkový list a zalijeme částí vody z vaření cizrny a vývarem. Společně povaříme ještě asi 10 minut. Potom polévku osolíme, odstraníme z ní bobkový list a před podáváním do ní přidáme kostičky (osmaženého) chleba. Polévku můžeme posypat jemně strouhaným parmazánem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 646x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Cizrnová polévka s rajčaty


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist