Vepřové plátky se sušenými švestkami

Suroviny

250 g sušených švestek
2 cibule
30 g oleje
dva vepřové řízky sůl
pepř
tymián
půl litru masového
vývaru
30 g mouky
osmina litru sladké smetany
půl citrónu
cukr

recept nemá fotografii

Postup

Sušené švestky opláchneme a necháme přes noc nabobtanat v půl litru vody. Kolečka cibule zpěníme na oleji, vepřové plátky osolíme, opepříme, okořeníme tymiánem a na cibulce po obou stranách opečeme dohněda. Přidáme vývar a osušené švestky a vše deset minut dusíme. Maso ponecháme v omáčce v teple. Rozmícháme mouku ve sladké smetaně a omáčku jí zahustíme. Za občasného míchání ji povaříme asi 10 minut a poté odstavíme ze zdroje tepla. Po troškách do ní za stálého míchání přidáme šťávu z poloviny citrónu. Osolíme, opepříme a dochutíme cukrem. Maso na talíři přelijeme omáčkou a ozdobíme plátkem citronu. Podáváme s nadýchaným houskovým knedlíkem.

Pozor! Jde pouze o dvě porce!

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 849x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřové plátky se sušenými švestkami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist