Koláč s broskvemi a mandlemi

Suroviny

850 ml broskvového kompotu
250 g másla
200 g cukru
2 sáčky vanilkového cukru
kůra z 1 citronu
špetka soli
4 vejce
75 g solamylu
250 g polohrubé mouky
75 g mletých mandlí
2 lžičky prášku do pečiva
100 g sekaných mandlí
150 g cukru moučka
3-4 lžíce citronové šťávy
1 lžíce horké vody
tuk a mouka na plech

recept nemá fotografii

Postup

Tuk s cukrem a vanilkovým cukrem, citronovou kůru a špetkou soli dáme do mísy a vyšleháme do pěny. Střídavě přidáváme vejce a solamyl, dobře zašleháme. Mouku promícháme s mletými mandlemi a práškem do pečiva a krátce zapracujeme do směsi. Nasypeme na vysypaný plech 30x40 cm a uhladíme. Poklademe okapanými čtrtkami broskví a posypeme sekanými mandlemi.
Pečeme v předehřáté troubě při mírné teplotě 40 -45 minut. Z moučkového cukru, citronové šťávy a 1 lžíce horké vody vymícháme hladkou polevu. Ještě horký koláč potřeme polevou. Podáváme se šlehačkou ochucenou skořicovým cukrem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 855x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Koláč s broskvemi a mandlemi


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist