Bramborová polévka s hlívou ústřičnou

Suroviny

300 g hlívy ústřičné
2 brambory
2 mrkve
kousek petržele
celer
zelená petrželka
1 cibule
2 stroužky česneku
mletý pepř
majoránka
kmín
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky

recept nemá fotografii

Postup

Všechnu zeleninu a houby očistíme a nakrájíme. V hrnci rozpálíme trochu tuku (másla, sádla, oleje), na něm orestujeme nakrájenou cibulku a hlívu. Potom vše zalijeme horkou vodou (případně vývarem). Vodu osolíme. Jakmile se vaří, přidáme ostatní nakrájenou zeleninu kromě brambor, prolisovaný česnek, majoránku, kmín, trochu mletého pepře. Asi po 10 minutách přidáme brambory (vaří se kratší dobu než kořenová zelenina).
Z másla a mouky si umícháme světlou jíšku, rozmícháme ji s vodou a vlijeme do polévky. Necháme asi 10 minut provařit. Polévku podle potřeby dosolíme a dokořeníme. Na závěr posypeme nasekanou petrželkou.
Poznámka:
Prakticky jde o bílou bramboračku, protože zatímco klasické houby z lesa způsobí tmavou barvu polévky, hlíva polévku nebarví. Chutná také jinak, takže je vhodné ji do jídelníčku sem tam zařadit. Je však nutné ji tepelně upravit, proto se nejdříve orestovala a pak ještě vařila v polévce ze všech surovin nejdéle.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 471x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 6,00 (počet: 2) 6,00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Bramborová polévka s hlívou ústřičnou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist