Těstovinový salát provensálský

Suroviny

300 g těstovin (vrtule)
200 g šunky
200 g slaniny
1 salátová okurka
2 papriky
4 rajčata
10 černých oliv
2 lžíce vinného octa
4 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 lžíce provensálského koření

recept nemá fotografii

Postup

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu (na fotografii jsou použité barevné vrtulky). Očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu. Na proužky nakrájíme i slaninu a šunku a obojí orestujeme na pánvi. Začínáme slaninou, ta pustí trochu tuku, pak přidáme šunku.
Olej, ocet (je dobré použít kvalitní olej i ocet), sůl a provensálské koření promícháme a nalijeme na všechny připravené nakrájené suroviny. Lehce promícháme a necháme alespoň hodinu odležet v chladnu.
Poznámka:
Salát je velmi lehký, málo kalorický. Pokud máte třeba čerstvý tymián, který je jinak součástí provensálského koření, můžete odrhnout jeho jemné lístečky a přidat do salátu také. Salát se tymiánem krásně provoní.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 230x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Těstovinový salát provensálský


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist