Mrkvánky

Suroviny

170 g jemně nastrouhané mrkve
170 g špaldové mouky
1/2 prášku do pečiva
4 lžíce přírodního cukru
4 lžíce sekaných mandlí
70 g másla
šťáva z jednoho citronu
100 ml pomerančového džusu 100%

Poleva:
1 bílek
100 g moučkového cukru
2 lžíce citrónové šťávy

recept nemá fotografii

Postup

K mouce přidáme prášek do pečiva, cukr, jemně nasekané mandle a všechny suché suroviny promícháme. Očistíme a jemně nastrouháme mrkev, přidáme rozpuštěné vlahé máslo, citrónovou šťávu a pomerančový džus. Vše promícháme a rozprostřeme na plech vyložený papírem na pečení. Těsto je poměrně hutné. Pečeme v troubě rozehřáté na 180 st. C.
Po vyjmutí z trouby necháme vychladnout, poté nakrájíme a každý kousek namočíme jednou stranou v polevě. Necháme zaschnout.
Příprava polevy:
Všechny sutoviny na polevu třeme chvíli vařečkou, až je poleva lesklá a hustá.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 571x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Mrkvánky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist