Vepřová pečeně na víně po dijonsku

Suroviny

800 k vepřové pečeně (třeba kýta)
1 velká cibule
100 g anglické slaniny
2 mrkve
2 lžíce oleje
sůl
2 lžíce dijonské hořčice
500 ml suchého bílého vína
šťáva z jednoho citrónu
kousek omyté citrónové kůry
2 kuličky jalovce
3 kuličky nového koření
1 květák jako přílohu

recept nemá fotografii

Postup

Na oleji osmahneme oloupanou a hrubě nakrájenou cibuli, přidáme plátky slaniny, kolečka oloupané mrkve a vše chvíli restujeme. Maso vcelku osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a potřeme dijónskou hořčicí (má opravdu jinou chuť než česká plnotučná!). Maso opečeme ze všech stran na orestované slanině, cibuli a mrkvi. Přilijeme většinu vína, přidáme koření i citrónovou kůru, přikryjeme pokličkou a pečeme pomalu v troubě asi jednu hodinu. Je-li třeba, podlijeme zbytkem vína.
Měkké maso vyjmeme, necháme "vydýchat" a nakrájíme na plátky. Ze šťávy vyjmeme koření a je-li třeba, dochutíme. Plátky masa doplníme na talíři šťávou z pod masa a jako přílohu použijeme růžičky květáku, který jsme uvařili v osolené vodě.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 744x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová pečeně na víně po dijonsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist