Kávová bábovka

Suroviny

300 g polohrubé mouky
250 g moučkového cukru
250 g másla nebo jiného tuku (Hera)
4 vejce
100 ml silnější kávy
2 lžičky kypřícícho prášku
6 lžic kávového likéru

Kávová poleva:
200 g kostkového cukru
100 ml silnější kávy
moučkový cukr podle potřeby

recept nemá fotografii

Postup

Změklý tük vyšleháme s moučkovým cukrem do pěny, postupně do ní zašleháme žloutky, přidáme téměř vychladlou kávu, likér a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Promícháme a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do bábovkové formy dobře vytřené tukem a vysypané hrubou moukou. Pečeme v troubě při teplotě asi 170 st. C po dobu zhruba 45 minut. Po vyjmutí z trouby necháme bábovku trochu zchladnout a teprve pak ji vyklopíme z formy.
Poleva:
Kostkový cukr v kastrolku zalijeme uvařenou kávou, přivedeme k varu a vaříme minutu. Pak přidáme tolik moučkového cukru, aby vznikla polohustá hmota, kterou vymícháme na hladkou a hustou polevu.
Poznámka:
Stejné těsto jsem nalila do velké dortové formy, upečené polila kávovou polevou a posypala mandlovými lupínky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 664x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kávová bábovka


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist