Srnčí hřbet

Suroviny

200 až 250 g směsi kandovaného ovoce, ořechů, mandlí, čokolády
4 vejce
160 g moučkového cukru
120 g polohrubé mouky
1 lžička mleté skořice
nastrouhaná citrónová kůra

recept nemá fotografii

Postup

Všechno kandované nebo sušené ovoce, mandle, čokoládu, ořechy pokrájíme nadrobno, dáme do mísy, posypeme dvěma lžícemi hrubé mouky a promícháme, aby se směs obalila moukou a při pečení nespadla na dno formy.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, zamícháme do něj cukr, žloutky, mouku a nakonec zlehka vmícháme ostatní suroviny a skořici. Těsto nalijeme do vymaštěné a hrubou moukou vysypané formy na srnčí hřbet a pomalu pečeme asi půl hodiny.
Upečený moučník vyklopíme z formy a necháme vychladnout. Posypeme ho moučkovým cukrem a krájíme na plátky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 042x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Srnčí hřbet


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist