Lívance se žahourem

Suroviny

Na lívance:
1 l mléka
600 g polohrubé mouky />2 lžíce cukru
1 kostka droždi
2 vejce
špetka soli
2 lžíce rozehřátého másla

Žahour:
500 g borůvek
100 ml vody
50 g moučkového cukru
kousek másla
mletá skořice
200 ml smetany
1 lžička Solamylu

recept nemá fotografii

Postup

Z několika lžic vlahého mléka, trochu cukru a trochu mouky a rozdrobeného droždí umícháme kvásek a necháme ho v teple vzejít.
Potom přidáme všechny ostatní suroviny, vymícháme těsto a necháme asi 30 minut kynout. Lívanečník vymažeme olejem a smažíme na něm lívance z obou stran do červena.

Příprava žahouru:
Borůvky nasypeme do hrnce, přidáme vodu a máslo a asi 5 minut povaříme. Do směsi přidáme cukr, skořici a vmícháme smetanu se Solamylem. Vaříme dokud omáčka nezhoustne.

Lívance servírujeme se žahourem, zdobíme kopečkem zakysané smetany.

Poznámka:
Tato pochoutka je vhodná pro malé mlsouny.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 298x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Lívance se žahourem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist