Svíčková dle Lenky

Suroviny

750 g zadního hovězího masa
50 g špeku
2 cibule
2 mrkve
čtvrtka celeru
2 petržele
šťáva z 1 citronu
2 lžíce sádla
2 lžíce cukru
1 litr vody
200 ml smetany
200 ml smetany ke šlehání
nové koření
celý pepř
bobkový list
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Všechnu zeleninu očistíme, z části kořenové zeleniny uděláme klínky na prošpikování masa, zbytek pokrájíme. Hovězí maso prošpikujeme klínky špeku a zeleniny. Na sádle orestujeme pokrájenou kořenovou zeleninu a cibuli, osolíme. Maso opečeme ze všech stran. Přidáme cukr a necháme zkaramelizovat. Zakápneme citrónovu šťávou, přidáme všechno koření a podlijeme vodou. Vložíme do trouby vyhřáté na 180 st. C a necháme tam dvě hodiny.
Po vyjmutí z trouby dáme maso trochu zchladnout a potom pokrájíme na plátky. Vyjmeme také všechno koření a zeleninu rozmixujeme. Zalijeme smetanou a povaříme. Nakonec přimícháme vyšlehanou smetanu ke šlehání a vypneme. Omáčkou na talíři částečně přelijeme maso, ozdobíme kompotovanými brusinkami. Jako přílohu použijeme houskový knedlík.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 468x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Svíčková dle Lenky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist