Dort z bílků

Suroviny

8 bílků
200 g moučkového cukru
90 g polohrubé mouky
90 g mletých ořechů
trochu prášku do pečiva
citrónová kůra
špetka soli

Ozdobení dortu:
máslový krém
3 lžíce nasekaného ananasového kompotu
výrazná zavařenina
strouhaná čokoláda
barevné cukrové zdobení

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si připravíme všechny suroviny. Dortovou formu si vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou.

Bílky nejdříve šleháme samotné, až vznikne tuhý sníh. Pak přidáváme po lžících moučkový cukr a stále šleháme. Vznikne hustá, lesklá hmota. Ostatní suroviny nejprve smícháme a pak lehce promícháme se ušlehaným sladkým sněhem. Nalijeme a urovnáme do dortové formy a vložíme do trouby vyhřáté na 160 st. C. Že je korpus upečený, poznáme tak, že se na krajích trochu odděluje od formy. Pro jistotu ještě ověříme vpíchnutím špejle. Pokud je po vytažení suchá, můžeme korpus vyjmout z trouby. Necháme chvíli chladnout ve formě, teprve potom uvolníme a dáme na mřížku.

Tento korpus můžeme ozdobit podle chuti a svého vkusu. Na fotografii je použitý klasický máslový krém vylehčený pudinkem. Spodní díl korpusu se potřený krémem, posypaný jemně nasekaným ananasem z konzervy a pokapaný zavařeninou z černého rybízu. Vršek dortu je posypaný nastrouhanou čokoládou a uprostřed cukrovým zdobením.

Poznámka:
Na tento dort byly spotřebovány zbylé bílky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 366x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dort z bílků


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist