Mandlové cukroví I.

Suroviny

TMAVÉ TĚSTO:
165 g hladké mouky
45 g moučkového cukru
1 lžička vanilkového cukru
120 g másla (Hery)
30 g mandlí
1/2 žloutku
1 lžíce kakaa

SVĚTLÉ TĚSTO:
85 g hladké mouky
25 g moučkového cukru
1/2 lžičky vanilkového cukru
50 g tuku
15 g mandlí
1/4 žloutku

čokoládová poleva
bílá čokoládová poleva

recept nemá fotografii

Postup

Na tmavé těsto prosejeme hladkou mouku s moučkovým cukrem, přidáme vanilkový cukr, nastrouhané máslo, mleté loupané mandle, žloutek a kakao. Zpracujeme těsto, které zabalíme do fólie a dáme na hodinu do chladu.

Na světlé těsto prosejeme hladkou mouku s moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem, nastrouhaným tukem, mletými loupanými mandlemi a žloutkem. Připravíme těsto, které dáme do chladu odpočinout.

Tmavé těsto rozválíme na plát a vykrájíme z něj kytičky. Ze světlého těsta, které jsme také rozváleli na plát, vykrájíme trojúhelníčky. Oba tvary upečeme na plechu vyloženém pečícím papírem v předehřáté troubě na 175 °C. Po vychladnutí přeléváme tmavé kytičky bílou čokoládovou polevou, trojúhelníčky přelijeme "cik - cak" mléčnou čokoládovou polevou a ozdobíme mandlí. Necháme zatuhnout.

Na kytičky rozdělíme po lžičkách čokoládovou pomazátku typu Nutella a následně slepíme s trojúhelníčkem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 093x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Mandlové cukroví I.


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
TOPlist