Kachna na pomerančích a hříbkách

Suroviny

1 kachna
1 pomeranč
100 ml pomerančové šťávy
300 g sterilovaných hříbků ve sladkokyselém nálevu
2 stonky jarní cibulky
1 feferonka
300 g mrkve
2 lžíce kompotu jeřabin
2 lžíce sekané petrželky
1 bobkový list
2 kuličky nového koření
5 kuliček pepře
1/2 lžičky tymiánu
3 lžíce medu
2 lžíce oleje
2 lžičky světlé instantní jíšky
sůl, pepř

recept nemá fotografii

Postup

Koření utlučeme v hmoždíři nebo umeleme v mlýnku. Kachnu očistíme, osolíme a potřeme kořením. Dáme ji do pekáčku a podlijeme pomerančovou šťávou. Zvolna ji upečeme do měkka za občasného podlévání. Zeleninu očistíme a nakrájíme. Pomeranč oloupeme, nakrájíme na dílky a odstraníme z nich jadérka. Feferonku a cibulku nakrájíme, lehce osmažíme na oleji, přidáme mrkev a dusíme do změknutí. Pak přidáme houby, med, jeřabiny a petrželku. Osolíme, opepříme a krátce podusíme. Kachnu naporcujeme, do houbové směsi vmícháme jíšku a přidáme ji ke kachně společně s kousky pomeranče a ještě krátce pečeme.
Příloha: rýže, těstoviny

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 372x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7,80 (počet: 5) 7,80 5 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kachna na pomerančích a hříbkách


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist