Čokoládový koláč s jahodovou omáčkou

Suroviny

100 g moučkového cukru
50 g vanilkového cukru
350 g kvalitní hořké čokolády
180 g másla
5 žloutků
5 bílků
30 g hladké mouky
30 g solamylu
1/2 prášku do pečiva
500 g jahod
50 g cukru
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Vyšleháme žloutky s oběma cukry a zvlášť ušleháme z bílků sníh. Ve vodní lázni zvolna rozpustíme čokoládu společně s máslem. Opatrně vmícháme sníh do žloutků, přidáme smě másla a čokolády, mouku, solamyl a špetku soli. Připravenou směs vlijeme do formy vymazané máslem a pečeme při teplotě 165 °C asi 40 minut.

Jahody s cukrem svaříme v malém množství vody a ponorným mixérem rozmixujeme. Omáčku případně dohustíme špetkou pudinkového prášku rozpuštěného ve vodě.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 655x

Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Čokoládový koláč s jahodovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist