Čajová vejce

Suroviny

15 vajec
1,5 l vody
3 lžíce černého čaje
3 lžíce sójové omáčky
3 badyány
1 lžička skořice
1 lžička kmínu
1 lžička pepře
1 lžička zázvoru

recept nemá fotografii

Postup

Vajíčka uvaříme nahniličko, tj. 6 až 8 minut a ochladíme studenou vodou. Každé vejce lžící po obvodu skořápky naklepeme a trochu propícháme vidličkou. Skořápka by měla popraskat, ale nesmí se odlupovat, musí držet pohromadě.
Pak si připravíme nálev:
Do většího hrnce dáme vodu, přidáme černý čaj, sójovou omáčku a koření. Do nálevu vložíme vejce tak, aby byla celá ponořena. Vodu přivedeme k varu a vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Pak hrnec odstavíme z ohně a vejce necháme v nálevu vychladnout a do druhého dne je necháme ještě marinovat.
Před podáváním vejce oloupeme. Pod skořápkou se objeví mramorovaný bílek.
Pokud vejce nespotřebujeme, můžeme je uchovat ponořené v nálevu v chladničce několik dní.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 4 230x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9,00 (počet: 6) 9,00 6 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Čajová vejce


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist