Znojemská omáčka

Suroviny

6 hovězích roštěnek
2 cibule
mletý pepř
3 lžíce oleje
1 l vývaru
50 g hladké mouky
máslo
80g sterilovaných okurek
sůl
pepř

recept nemá fotografii

Postup

Roštěnou omyjeme, nakrájíme na plátky, které naklepeme, po stranách nařežeme a osolíme a opepříme. V kastrolu z obou stran zprudka osmahneme a pak vyndáme. Na výpeku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli do zlatova. Zalijeme asi třetinou vývaru, vrátíme do něj maso a za občasného míchání dusíme asi hodinu. Podle potřeby podléváme.

Až bude maso měkké, tak ho vyndáme a šťávu zahustíme jíškou, kterou jsme si připravili tak, že jsme na rozpuštěném tuku zpěnili trochu hladké mouky a zalili trochou vývaru. Vaříme cca 15 minut.

Okurky nakrájíme na kostičky a přidáme do omáčky a vaříme ještě asi tak 10 minut. Případně dle chuti osolíme, opepříme.

Podáváme s rýží.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 11 774x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7,40 (počet: 10) 7,40 10 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Znojemská omáčka

anonym: čtvrtek 29. října 2009
superoš :-)

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist