Pažitka

Z pažitky máme užitek celý rok. Daří se jí v kořenáči na okně právě tak dobře jako na balkóně a na zahradě. Pažitka miluje slunce, vápenitou, kyprou a poněkud vlhkou půdu. Sazenice zasadíme do kořenáče, truhlíku na balkóně nebo na zahradě. Již po dvou týdnech vyrazí první výhonky. Abychom vypěstovali silné stonky, musíme mladou rostlinu v trsech přesadit, anebo dát do větších kořenáčů.

Pažitka se nemá často ořezávat. Je důležité dbát na to, aby se neořezávala hlouběji než 2 cm nad zemí. Jestliže se pažitka ořezává příliš hluboko a často, je nebezpečí, že zajde. Proto je vhodné pěstovat více rostlinek.

Pažitka má velký obsah železa a vysoký obsah vitamínu C. Používá se vždy za syrova. Pravidlo pažitky: je možno jí dávat ke všem pokrmům, k nimž se hodí cibule. Nemá se však používat k velmi jemným zeleninám, jako např. ke chřestu, mladému hrášku a fazolím, protože snadno zatlačí jemnou chuť těchto zelenin.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist