Libeček

Je to zahradní rostlina, která dosahuje stáří 10 – 15 let a z níž může vyrůst keř o výšce jednoho až dvou metrů. Mnohem aromatičtější než listy jsou masité hlízy, které se po 2 – 3 letech vyhrabují, suší a jemně rozemílají.

Libeček se může vysazovat již v dubnu, ale také ještě v září. Vyžaduje poněkud vlhkou, výživnou, dobře pohnojenou půdu a slunné až pohostinné místo. Sklízejí se jen takové listy, které voní a chutnají jako celer. Je možno ho sušit, ale ztrácí tím mnoho své osobité vůně.

Vzhledem k tomu, že chuť libečku je velmi intenzivní, nemají se listy vařit společně s jídlem. Používáme-li tuto bylinkou syrovou, musí se dávat velmi šetrně a spolu s ostatním kořením. Libeček je chutný v zelenině, v drůbeži, v rybích, masových a zeleninových vývarech, ve všech omáčkách, zvláště v bešamelové a v tmavých omáčkách k pečeni, v bylinkovém másle, v marinádách, v zelených a míchaných salátech, v rýži, ve skopovém, hovězím a sekaném mase.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist