Řeřicha potoční

Této řeřichy si vážili již i Římané, od 14. Století se pěstuje ve Francii. Roste divoce u rybníků, potoků a řek. Kdo ji chce pěstovat, musí mít na zahradě potok anebo vodní nádrž, jejíž okraje je možno osázet a jež jsou z písčitého bahna.

Je možno ji sklízet od října až do května. Masité listy chutnají ostře jako ředkvička a jsou velmi osvěžující.

Ve Francii se jí řeřicha jako salát, vždy s citrónem a jako syrová zelenina se přidává k pečením, steakům, griládám a řízkům. Nadrobno nakrájená výborně chutná v míchaných salátech, v jarních polévkách a vmíchaná do másla se podává ke studeným pečením a nářezům. Zvláštní lahůdkou je drobně nasekaná řeřicha s tvarohem, cibulkou, pepřem a solí.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist