Routa

Routa je prastará léčivá bylina. Pro naše účely postačí jedna rostlina. Na zahradě vyžaduje místo chráněné před větrem, mnoho slunce a kyprou vápenitou půdu. Protože není jednoduché vypěstovat ze země silnou a zdravou rostlinu, je nejlépe si obstarat sazenice. Začátkem května můžeme nejjemnější listy otrhat a sušit je ve stínu. Routa má hořce aromatickou chuť.

Kořeníme úsporně, protože aroma je silné. Celé listy přidáváme k nakládání okurek a rajčat. Zjemňuje chuť nádivek, zelených zelenin, míchaných salátů. Dává zvláštní příchuť všem sýrovým pokrmům a pokrmům ze skopového masa. Je možno ji přidávat také v malých dávkách do bylinkových omáček a polévek, do houbových a vaječných jídel. Povzbuzuje chuť k jídlu a podporuje trávení.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist