Estragon

Když se mluví o estragonu, mluví se současně o vyšším kuchařském umění. Hodí se do slané octové omáčky a ke chřestu, žampionům a květáku patří estragonový ocet. Čerstvé zelenošedé, dlouhé špičky listu koření s mírnou peprnou ostrostí: masité porkmy, rožněná masa, rybí a drůbeží ragú, rožněná drůbež, vaječné pokrmy, vnitřnosti, fazole, všechny zelené saláty, bylinkové omáčky, pečeně na divoko a na smetaně.

Vždy jen špetka estragonu patří k rýži, do čínských pokrmů, do majonéz a k vařeným rybám. Estragonové listy potřebujeme k nakládání okurek a zeleniny.

Estragon pochází ze Sibiře a Jižní Asie a předpokládá se, že do Evropy ho přivezli křižáci.

Estragon se dobře snáší s ostatními bylinkami. Ale nejlépe chutná, když se používá samotný – a když se pokrm ještě dochutí citronovou šťávou.

Vlastní pěstování na zahradě je obtížné. Pravý estragon se rozmnožuje nikoliv semeny, ale dělením zdravých rostlin. Roste do výše 60 – 150 cm, potřebuje kyprou, dobrou a vlhkou zem, ne však mokrou a polostín. Je možno ho sklízet až čtyři roky. Ořezává se asi 6 cm nad zemí, svazuje a zavěšuje. Sušením však ztrácí mnoho svého aroma.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Kuchyně na míru

Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.

Low Carb

Low Carb stravování je oblíbeným způsobem, jak shodit přebytečné kila

Jedlé papíry

Vše pro dorty, sladké cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, marcipán.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist