Jalovec

Modročerné, někdy hnědočerné plody jalovce vypadají na první pohled jako borůvky. Voní poněkud jako pryskyřice a chutnají silně kořenně s lehkou hořkou příchutí.

Jalovec patří do takových pokrmů, kde je třeba zjemňovat jejich pach, jako je například zelí, kapusta, červené zelí a červená řepa.

Právě proto, že jalovec voní po lese a louce, je to vhodné koření do všech nakládaných zvěřin a rožněných pokrmů z divočiny. I k tučnému vepřovému, skopovému, do tmavých omáček patří několik zrnek jalovce.

Jalovec roste divoce po celé Evropě. Daří se mu v písčitých a bažinatých půdách, zvláště v horských oblastech. Teprve dva roky po rozkvětu narostou modré bobule mezi jehličnatými listy.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist