Jalovec

Modročerné, někdy hnědočerné plody jalovce vypadají na první pohled jako borůvky. Voní poněkud jako pryskyřice a chutnají silně kořenně s lehkou hořkou příchutí.

Jalovec patří do takových pokrmů, kde je třeba zjemňovat jejich pach, jako je například zelí, kapusta, červené zelí a červená řepa.

Právě proto, že jalovec voní po lese a louce, je to vhodné koření do všech nakládaných zvěřin a rožněných pokrmů z divočiny. I k tučnému vepřovému, skopovému, do tmavých omáček patří několik zrnek jalovce.

Jalovec roste divoce po celé Evropě. Daří se mu v písčitých a bažinatých půdách, zvláště v horských oblastech. Teprve dva roky po rozkvětu narostou modré bobule mezi jehličnatými listy.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Kuchyně na míru

Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.

Low Carb

Low Carb stravování je oblíbeným způsobem, jak shodit přebytečné kila

Jedlé papíry

Vše pro dorty, sladké cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, marcipán.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist