Indická jablečná halva

Suroviny

10 větších jablek
2 lžíce másla
200 g cukru
100 g rozinek
1/2 lžičky mletého kardamonu
3 lžíce sekaných mandlí nebo ořechů
plátky mandlí nebo kousky ořechů na ozdobu

recept nemá fotografii

Postup

V nádobě rozehřejeme máslo, zasypeme nakrájenými oloupanými jablky bez jádřinců a za stálého míchání opékáme asi 5 minut. Pak jablka zalijeme 2-3 lžícemi vody a pomalu bez pokličky vaříme za občasného míchání. Přidáme cukr a odpařujeme tekutinu, dokud směs nezhoustne, jablka se musí rozvařit. Pak vmícháme spařené rozinky, kardamon a ořechy, promícháme a ještě asi 1-2 minuty povaříme. Halvu pak urovnáme na tác do vrstvy 2-3 cm vysoké a necháme vychladnout. Studenou nakrájíme na kostky a ozdobíme je plátky mandlí nebo kousky ořechů.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 6,133x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.50 (počet: 2) 8.50 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Indická jablečná halva


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist