Indická jablečná halva
Suroviny
10 větších jablek
2 lžíce másla
200 g cukru
100 g rozinek
1/2 lžičky mletého kardamonu
3 lžíce sekaných mandlí nebo ořechů
plátky mandlí nebo kousky ořechů na ozdobu
Postup
V nádobě rozehřejeme máslo, zasypeme nakrájenými oloupanými jablky bez jádřinců a za stálého míchání opékáme asi 5 minut. Pak jablka zalijeme 2-3 lžícemi vody a pomalu bez pokličky vaříme za občasného míchání. Přidáme cukr a odpařujeme tekutinu, dokud směs nezhoustne, jablka se musí rozvařit. Pak vmícháme spařené rozinky, kardamon a ořechy, promícháme a ještě asi 1-2 minuty povaříme. Halvu pak urovnáme na tác do vrstvy 2-3 cm vysoké a necháme vychladnout. Studenou nakrájíme na kostky a ozdobíme je plátky mandlí nebo kousky ořechů.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 6,133x
Komentáře receptu Indická jablečná halva
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!