Japonské kuře s houbami a ořechy

Suroviny

1 kuře
2 lžíce oleje
2 cibule
6 kloboučků hub (žampióny, hlíva ústřičká, v originále šiitake)
1/2 šálku jader vlašských ořechů
sůl

Marináda:
6-8 lžic světlé sójové omáčky
1 sklenka dezertního vína (v originále mirin)
2 lžičky strouhaného čerstvého zázvoru nebo 1 lžička mletého
špetka chilli nebo sečuánského pepře
2 stroužky česneku
špetka glutamanu

recept nemá fotografii

Postup

Kuře rozdělíme na 8-10 dílů a naložíme do marinády, připravené z uvedených přísad. Necháme několik hodin odležet. Pak okapané maso prudce opečeme ze všech stran v hlubší pánvi. Přidáme oloupanou a na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky nakrájené houby a na půlky pokrájená jádra ořechů. Ještě asi 5 minut prudce opékáme a mícháme, pak vlijeme zbytek marinády, podle potřeby několik lžic vody a dusíme, dokud maso nezměkne.
Příloha: rýže

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,452x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.00 (počet: 3) 7.00 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Japonské kuře s houbami a ořechy


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist