Lahůdkové zelné listy

Suroviny

1 menší hlávka zelí (křehčí, zelenější)
200 g šunky nebo uzeného masa
1 stroužek česneku
1 cibule
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
sůl
1 lžička kmínu
trochu černého mletého pepře
1 kostka kuřecího bujónu
voda podle potřeby
asi 4 plátky taveného toastového sýra

recept nemá fotografii

Postup

Zelí zbavíme oschlých listů, odstraníme košťál a na chvíli ponoříme do vařící osolené vody s kostkou bujónu. Potom vyjmeme, vrchní listy opatrně odloupneme, přelijeme je studenou vodou a přikryjeme. Zbytek zelí nakrájíme na jemné nudličky, zalijeme vodou ze zelné hlávky, povaříme do změknutí (asi 7 minut), potom scedíme. Vývar si necháme. Na oleji zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, česnek, přidáme nakrájenou šunku, kmín, trochu podlijeme vývarem a podusíme. Přimícháme nasekané zelí, podle potřeby ještě osolíme a opepříme. Nakonec promícháme s máslem a kousky sýra a hotovou směsí naplníme zelné listy. Naskládáme je do pekáče nebo jenské mísy, podlijeme zbytkem vývaru a dáme do trouby nebo je dovaříme v napařovacím hrnci.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 257x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8,67 (počet: 3) 8,67 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Lahůdkové zelné listy

anonym: úterý 22. dubna 2008
toto je bezmase jidlo?>??

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist