Lahůdkové zelné listy

Suroviny

1 menší hlávka zelí (křehčí, zelenější)
200 g šunky nebo uzeného masa
1 stroužek česneku
1 cibule
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
sůl
1 lžička kmínu
trochu černého mletého pepře
1 kostka kuřecího bujónu
voda podle potřeby
asi 4 plátky taveného toastového sýra

recept nemá fotografii

Postup

Zelí zbavíme oschlých listů, odstraníme košťál a na chvíli ponoříme do vařící osolené vody s kostkou bujónu. Potom vyjmeme, vrchní listy opatrně odloupneme, přelijeme je studenou vodou a přikryjeme. Zbytek zelí nakrájíme na jemné nudličky, zalijeme vodou ze zelné hlávky, povaříme do změknutí (asi 7 minut), potom scedíme. Vývar si necháme. Na oleji zpěníme nadrobno nasekanou cibuli, česnek, přidáme nakrájenou šunku, kmín, trochu podlijeme vývarem a podusíme. Přimícháme nasekané zelí, podle potřeby ještě osolíme a opepříme. Nakonec promícháme s máslem a kousky sýra a hotovou směsí naplníme zelné listy. Naskládáme je do pekáče nebo jenské mísy, podlijeme zbytkem vývaru a dáme do trouby nebo je dovaříme v napařovacím hrnci.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,783x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.67 (počet: 3) 8.67 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Lahůdkové zelné listy

anonym: Tuesday, April 22, 2008
toto je bezmase jidlo?>??

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Kuchyně na míru

Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.

Low Carb

Low Carb stravování je oblíbeným způsobem, jak shodit přebytečné kila

Jedlé papíry

Vše pro dorty, sladké cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, marcipán.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist