Ztracená vejce s hořčičnou omáčkou

Suroviny

(pro 4 osoby)
8 vajec
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
250 ml vývaru
100 ml bílého vína
150 g zakysané smetany
3 lžíce plnotučné hořčice
cukr
sůl, pepř
5 lžic vinného octa
2 lžíce nasekané pažitky

recept nemá fotografii

Postup

Na pánvi rozpustíme máslo, vsypeme mouku a za stálého míchání připravíme zlatavou jíšku. Dále za stálého míchání přidáme vývar, víno smetanu, hořčici a podle chuti sůl, pepř, cukr a nakonec 1 lžíci octa. listy vody a 4 lžíce octa uvedeme do varu. Do naběračky postupně rozklepneme vejce a opatrně je vpouštíme do vroucí vody. Vaříme na mírném ohni asi 3 minuty a pak je děrovanou lžící vyjmeme. Podáváme politá hořčičnou omáčkou a posypaná pažitkou.
Příloha: lehce opečené topinky

Na osobu: energetická hodnota 300 kcal, bílkoviny 14 g, tuky 21 g, sacharidy 10 g

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,956x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.67 (počet: 3) 7.67 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Ztracená vejce s hořčičnou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist