Nadívaný bažant

Suroviny

1 větší bažant
3 žemle
200 ml vlažného mléka
3 vejce
špetka muškátového květu
100 g vepřových jater
50 g slaniny
30 g másla
200 ml červeného vína
1 lžíce hladké mouky
několik kuliček jalovce
petrželka
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Bažanta očistíme, omyjeme a zvenku i zevnitř osolíme. Žemle nakrájíme na menší kostičky, dáme do mísy a zalijeme vlažným mlékem. Rozmačkáme je vidličkou, přidáme vejce, sůl a muškátový květ. Játra odblaníme, omyjeme a nakrájíme na malé kostky. Vmícháme je do násivky, kterou naplníme bažanta. Bažanta svážeme aa položíme do pekáče, obložíme ho plátky slaniny, polijeme rozpuštěným máslem a upečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. Během pečení maso přeléváme červeným vínem. Hotového bažanta vyndáme z pekáče, výpek vydusíme na tuk, zaprášíme moukou a zalijeme vývarem nebo vodou a přidáme kuličky jalovce. Šťávu dobře provaříme a pak přecedíme. Bažanta naporcujeme, rozdělíme na talíře a přelijeme šťávou. Zdobíme petrželkou.
Příloha: červené zelí a bramborový knedlík nebop vařené brambory.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 8,352x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 8.33 (počet: 9) 8.33 9 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Nadívaný bažant

anonym: Thursday, March 1, 2012
bezva

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist