Sváteční husa
Suroviny
1 husa (asi 3-3,5 kg)
sůl
kmín
4 jablka
300 g sušených švestek
100 g jader vlašských ořechů
1 pomeranč




Postup
Očištěnou a vykuchanou husu důkladně omyjeme a osušíme. Osolíme ji, okmínujeme a necháme aspoň 20 minut odpočinout, aby se sůl rozpustila a prostoupila do masa. 2 jablka, polovinu švestek a ořechů vložíme do husy, kam přidáme i pokrájený oloupaný pomeranč a husu zašijeme. Vložíme ji do pekáče, mírně podlijeme, zakryjeme vrchním pekáčem a dáme do vyhřáté trouby. Nejprve pečeme při 160.C za občasného polévání výpekem asi 1 hodinu. Pak přidáme zbylá pokrájená jablka, ořechy a švestky. Teplotu zvýšíme asi na 180.C a husu dopečeme bez zakrytí doměkka. Hotovou husu naporcujeme a podáváme s různými druhy knedlíků, červeným zelím a ve výpeku pečeným ovocem s ořechy.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 5,557x

Komentáře receptu Sváteční husa
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!