Jelení kýta na sardeli

Suroviny

/pro 4 osoby)
600 g jelení kýty
100 g libové anglické slaniny
mleté divoké koření
3 lžíce oleje
2-3 utřené sardelové řezy nebo očka
1 cibule
2 lžíce másla
sůl
1 lžíce hladké mouky
300 ml vývaru nebo vody

recept nemá fotografii

Postup

Slaninu nakrájíme na proužky a obalíme v divokém koření. Kýtu omyjeme, osušíme čistou utěrkou a protkneme slaninou. Olej nalijeme do hlubší pánve, necháme ho rozehřát a na něm ze všech stran opečeme kýtu. Pak ji přendáme do kastrůlku, přidáme sardelové řezy, na plátky nakrájenou oloupanou cibuli, přelijeme máslem,k osolíme a okořeníme divokým kořením. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. Měkké maso vyndáme, výpek zaprášíme moukou a podlijeme vývarem nebo vodou. Šťávu provaříme a přecedíme. Při podávání maso nakrájíme na plátky, naskládáme na talíř, podlijeme šťávou a ihńed podáváme. Ke každé porci můžeme přidat 1-3 sardelová očka.
Příloha: vařené nebo opečené brambory.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,624x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.50 (počet: 4) 7.50 4 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Jelení kýta na sardeli

anonym: Wednesday, April 2, 2008
Prošpikujeme s ní maso (2. řádek).
anonym: Tuesday, April 1, 2008
nevím co se slaninou obalenou v koření.

Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist