Holadské třešně
Suroviny
300 g listového těsta
1 třešňový kompot bez pecek
2 lžíce Maizeny
2 lžíce moučkového cukru
500 ml šlehačky
2 ztužovače šlehačky
3 lžíce práškového cukru
2 vanilkové cukry
poleva:
150 g moučkového cukru
1 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce kompotové šťávy nebo ovocného sirupu

Postup
Těsto vyválíme na pomoučené desce do obdélníkového tvaru asi 20×30 cm. Přendáme na plech opláchnutý studenou vodou a propícháme vidličkou. V předehřáté troubě upečeme dozlatova. Ještě horké těsto rozřežeme ostrým nožem na dva 10 cm široké pásy. Třešňový kompot přecedíme a 250 ml kompotové šťávy přivedeme k varu. V 50 ml kompotové šťávy rozmícháme 2 lžíce Maizeny a 2 lžíce práškového cukru, směs vlijeme do horké šťávy a za stálého míchání přivedeme k varu. Několik pěkných kompotových třešní odložíme na ozdobu, ostatní vmícháme do uvařené hmoty a necháme vychladnout. Vychladnutou třešňovou náplň natřeme na jeden pás těsta. Šlehačku vyšleháme se ztužovačem, práškovým a vanilkovým cukrem dotuha. Nahrubo natřeme na třešňovou náplň a necháme v chladnu ztuhnout. Moučkový cukr rozmícháme s citrónovou šťávou a 2 lžícemi kompotové šťávy dohladka. Polevou potřeme druhý plát těsta a nakrájíme ho na čtverce. Na ztuhlou šlehačku pokládáme čtverce těsta, řezy dokrájíme a ozdobíme šlehačkou a třešní.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3,056x

Komentáře receptu Holadské třešně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!