Pařížská kotleta
Suroviny
600 g vepřových kotlet
200 g uzeného masa
100 ml kyselé smetany
50 g hladké mouky
2 vejce
2 lžíce mléka
100 g strouhanky
koření na mleté maso
sůl
olej

Postup
Kotletu umyjeme, usušíme, rozdělíme na 4 plátky a dobře naklepeme. Plátky z obou stran osolíme a posypeme kořením na mleté maso. Uzené maso nakrájíme na menší kousky a umeleme v masovém mlýnku. K umletému masu přidáme kyselou smetanu a dobře promícháme. Každý plátek masa pokryjeme směsí, opatrně zavineme a spojíme párátkem, aby pak náplň v průběhu smažení nevytekla. Závitky obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích s mlékem a v jemné strouhance. Na pánvi rozpálíme olej a obalené závitky ze všech stran osmažíme do zlata. Hotové necháme odkapat na papírovém ubrousku.
Příloha: bramborová kaše a zeleninová příloha
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4,424x

Komentáře receptu Pařížská kotleta
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!