Kachna s badyánem
Suroviny
1,5 kg kachny
8 šalotek
1000 ml kuřecího vývaru (nebo z kostky slepičího bujónu)
2 lžíce strouhaného zázvoru (nebo 1 lžička mletého)
4 hvězdičky badyánu
100 ml rýžového vína (nebo suchého vermutu)
8 lžic hnědého cukru
8 lžic sójové omáčky
1 lžíce kukuřičné moučky
4 lžíce oleje
2 lžičky soli

Postup
Ve velkém hrnci smícháme všechny suroviny kromě kachnym kukuřičné moučky a oleje. Uvedeme do varu a vložíme do hrnce očištěnou kachnu. Opět uvedeme do varu, pak oheň snížíme a necháme v mírně bublajícím vývaru 2,5 - 3 hodiny dusit pod pokličkou doměkka. Podušenou a vychladlou kachnu rozčtvrtíme a čtvrtky osmahmeme na pánvi (nejlépe WOK) na předem rozpáleném oleji dohněda. Přendáme na papírový ubrousek. 250 ml vývaru v kastrolu zahustíme kukuřičnou moučkou rozmíchanou v trošce vody a omáčku povaříme do zhoustnutí.
Kachnu podáváme s rýží mírně zalitou omáčkou a hustě sypanou oloupanou a nadrobno nakrájenou šalotkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 3,040x

Komentáře receptu Kachna s badyánem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!