Kachna s badyánem

Suroviny

1,5 kg kachny
8 šalotek
1000 ml kuřecího vývaru (nebo z kostky slepičího bujónu)
2 lžíce strouhaného zázvoru (nebo 1 lžička mletého)
4 hvězdičky badyánu
100 ml rýžového vína (nebo suchého vermutu)
8 lžic hnědého cukru
8 lžic sójové omáčky
1 lžíce kukuřičné moučky
4 lžíce oleje
2 lžičky soli

recept nemá fotografii

Postup

Ve velkém hrnci smícháme všechny suroviny kromě kachnym kukuřičné moučky a oleje. Uvedeme do varu a vložíme do hrnce očištěnou kachnu. Opět uvedeme do varu, pak oheň snížíme a necháme v mírně bublajícím vývaru 2,5 - 3 hodiny dusit pod pokličkou doměkka. Podušenou a vychladlou kachnu rozčtvrtíme a čtvrtky osmahmeme na pánvi (nejlépe WOK) na předem rozpáleném oleji dohněda. Přendáme na papírový ubrousek. 250 ml vývaru v kastrolu zahustíme kukuřičnou moučkou rozmíchanou v trošce vody a omáčku povaříme do zhoustnutí.
Kachnu podáváme s rýží mírně zalitou omáčkou a hustě sypanou oloupanou a nadrobno nakrájenou šalotkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2,491x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.33 (počet: 3) 7.33 3 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kachna s badyánem


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Kuchyně na míru

Český výrobce kuchyňského nábytku na míru a interiérů na klíč.

Low Carb

Low Carb stravování je oblíbeným způsobem, jak shodit přebytečné kila

Jedlé papíry

Vše pro dorty, sladké cukrářské potřeby, pomůcky na pečení, marcipán.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist