Pomerančový krém

Suroviny

(pro 6 osob)
4 plátky bílé želatiny
3 vejce
4 lžíce cukru
250 ml pomerančové šťávy
trochu jemně strouhané pomerančové kůry

na ozdobení:
1/8 l šlehačky
1 vanilkový cukr
6 višní

recept nemá fotografii

Postup

Želatinu necháme ve vlažné vodě nabobtnat. Žloutky, cukr, 2 lžíce poměrančové šťávy a trochu kůry našleháme do pěny (šťáva z červených pomerančů obarví krém narůžovo). Želatinu rozpustíme v trošce vařící úpomerančové šťávy a se zbylou šťávou ji vmícháme do žloutkového krému. Z bílků ušleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme do tuhnoucího krému. Poháry krémem naplníme, přikryjeme a necháme dobře vychladit (asi 1 hodinu). Bezprostředně před servírováním ušleháme do tuha šlehačku s vanilkovým cukrem. Na krém nastříkáme šlehačku a ozdobíme višní.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,304x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 9.00 (počet: 2) 9.00 2 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pomerančový krém


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist