Ježek
Suroviny
150 g cukru krupice
7 vajec
1 vanilkový cukr
50 g ořechů
100 g hrubé mouky
½ lžičky prášku do pečiva
čokoládová krémová náplň Dr. Oetker
3 lžíce moučkového cukru
1 šlehačka Dr. Oetker
350 ml mléka
jahodová marmeláda
čerstvé nebo mražené jahody
bílý marcipán
pečící papír nebo tuk a strouhanka na vysypání plechu
čokoláda na ozdobení
želé ve tvaru ovoce nebo čerstvé kousky ovoce na ozdobení
Postup
Žloutky, cukr a vanilkový cukr ušleháme do pěny. Ořechy nastrouháme. Z bílků ušleháme pevný sníh a postupně do něj střídavě vmícháme žloutkovou pěnu, ořechy a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pekáč (cca 30 x 20 cm) vyložíme pečícím papírem nebo vymažeme a vysypeme strouhankou. Korpus pečeme v předehřáté troubě při 175.C asi 20 minut, je hotový, když se těsto nelepí na špejli. Necháme vychladnout a pak korpus rozpůlíme na 2 čtverce a každý čtverec na 2 pláty. Připravíme krém a šlehačku podle návodu na obalu. 3 pláty potřeme nejprve marmeládou, na ni naneseme člehačku a naskládáme půlky jahod hlavně do středu. Pláty naskládáme na sebe a přiklopíme nepotřeným plátem. Dortové krychli na 3 rozích seřízneme tak, aby vznikla kapka, poslední roh pouze snížíme. Ten překryjeme rozváleným marcipánem a vytvarujeme hlavu. Tělo ježka lehce potřeme čokoládovým krémem a cukrářským sáčkem z krému po celém tělíčku vytvarujeme bodlinky. Ozdobíme ovocem. Z kousků čokolády vyrobíme oči a čumáček.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 5,807x
Komentáře receptu Ježek
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!