Těstoviny se špenátem
Suroviny
(pro 4 osoby)
350 g vařených těstovin (kolínka nebo mušle)
1 zmrazený špenát
400 g mletého vepřového masa
2 cibule
2 stroužky česneku
250 ml mléka
olej
50 g eidamu
sůl, pepř
Na omáčku:
tuk
20 g hladké mouky
300 ml mléka
100 ml vývaru z masoxu
100 g eidamu
sůl, pepř
muškátový květ

Postup
Špenát rozmrazíme a dusíme na polovině zpěněné cibule. Přidáme prolisovaný česnek se solí. Na druhé polovině nadrobno nakrájené a zpěněné cibule dusíme doměkka osolené a opepřené mleté maso.
Omáčka: do ohřátého oleje zamícháme mouku, přilijeme mléko, vývar a přidáme strouhaný sýr s kořením. Za stálého míchání udržujeme na pokraji varu a podle chuti případně dosolíme. Těstoviny rozdělíme na talíře, na ně rozprostřeme špenát, maso, zalijeme omáčkou a posypeme strouhaným sýrem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4,279x

Komentáře receptu Těstoviny se špenátem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!