Čekankový salát
Suroviny
(pro 4 osoby)
150 g čekanky
150 g celeru
75 g polního salátu
50 g malých sladkokyselých okurek
1 vejce uvařené natvrdo
3 lžíce bylinkového octa
½ lžičky soli
½ lžičky pepře
5 lžic oleje

Postup
Ocet nalijeme do salátové mísy, rozpustíme v něm sůl a rozmícháme pepř a olej. Celer oloupeme, jemně nastrouháme a ihned smícháme s nálevem, aby zůstal bílý. Čekanku nakrájíme na proužky a odstraníme košťál (mohl by být hořký). Salát očistíme, opereme a necháme okapat. Okurky nakrájíme na tenké plátky. Všechny přísady do salátu smícháme. Zdobíme vejcem nakrájeným na plátky nebo rozsekaným nadrobno.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 2,760x

Komentáře receptu Čekankový salát
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!