Francouzský slaný koláč
Suroviny
1 balíček listového těsta
1 větší cibule
olej
400 g šunky
sůl, pepř
250 g strouhaného sýra
1 zakysaná smetana
1 vejce
1 paprika
několik oliv
kapary

Postup
Těsto rozválíme a vyložíme jím koláčovou formu nebo zapékací mísu tak, aby okraje byly zvednuté. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno a dozlatova osmahneme na oleji. Šunku nakrájíme na kostičky a přidáme k cibuli. Šunkovou směs rovnoměrně rozložíme na těsto, osolíme, opepříme a posypeme sýrem. Přelijeme zakysanou smetanou, ve které jsme rozkvedlali vejce. Povrch koláče posypeme nakrájenou paprikou, několika olivami, nakrájenými na kolečka a několika kapary. Dáme do trouby zapéci.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 5,271x

Komentáře receptu Francouzský slaný koláč
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Přihlášení
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!