Boršč I

Suroviny

(pro 4 osoby)
250 g předního hovězího masa
voda podle potřeby
100 g vepřové plece
sůl
2 bobkové listy
několik kuliček nového koření
několik kuliček celého černého pepře
1 větší cibule
150 g kořenové zeleniny (celer, mrkev, petržel)
50 g červené řepy
100 g hlávkového zelí
100 g brambor
2 rajčata
½ lžičky mleté sladké papriky
šťáva z 1 citrónu
cukr na dochucení
100 ml zakysané smetany
petrželka na ozdobení

recept nemá fotografii

Postup

Očištěné a omyté maso vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme sůl, bokové listy, nové koření, pepř a oloupanou cibuli. Vše přivedeme k varu a zvolna vaříme asi 1 hodinu do změknutí masa. Uvařené maso vyjmeme a vývar přecedíme. Do vývaru vložíme očištěnou a nakrájenou kořenovou zeleninu včetně řepy. zelí nakrájené na nudličky, oloupané a na kostičky nakrájené brambory a oloupaná na osminky nakrájená rajčata (půjdou dobře loupat, když je krátce spaříme ve vroucí vodě). Zeleninu zasypeme paprikou a necháme ji asi 8 minut vařit. Mezitím nakrájíme maso a přidáme ho do hrnce. Na závěr boršč dochutíme citrónovou šťávou a troškou cukru. Hotovou polévku rozdělíme na talíře, přelijeme smetanou a ozdobíme snítkou petrželky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3,272x

Hodnocení receptu: Počet hodnotících uživatelů 7.43 (počet: 7) 7.43 7 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Boršč I


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Jedlý papír

Nejširší nabídku jedlých papírů na dorty kupujeme ve Světě cukrářů.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist